Meistä

Niina

Olen Niina Siljander. Koulutukseltani olen kemian alan laborantti. Työtaustaa minulla on kemian ja mikrobiologian puolelta. Ennen Home-etsivä yritystäni työskentelin 12 vuotta laadunvarmistus-, lopputuote ja tuotekehityslaboranttina. 7 vuotta työskentelin tehtailla joissa valmistettiin homeista ja bakteereista entsyymejä, tässä työssä sain vahvan osaamisen mikrobiologian puolelle. 

Kemian opiskelu ja vuosien työskentely homeiden ja bakteerien kanssa on antanut hyvän tuen homekoiratyölle, sekä kiinnostuksen sisäilmaongelmien sekä home- ja kosteusvaurioiden lisäopiskeluun. Olen itse sisäilma-altistunut työpaikalla ja kotona, joten minulla on valitettavasti myös omakohtaista kokemusta aiheesta. 

Vuodesta 2013 Tmi Home-etsivä on päätoimisesti auttanut asiakkaita kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien löytämisessä homekoiriemme Nexun, Bonon ja Tähden kanssa.

homekartoitus espoo

Koirataustani

 • Homekoira Iki-nuori ”Fera”
  Belgianpaimenkoira malinous (synt. 2023)
 • Homekoira Tähti 
  paimenkoiramix (synt. 2018)
 • Home- ja syöpäkoira FIN MVA Wolfheart Strongbon ”Bono” Sileäkarvainen kettuterrieri uros   (synt. 2014)
 • Home- ja syöpäkoira BH Kainhov Nexus ”Nex” hovawart uros (2010 – 2023)
 • FI TVA HK3 BH Kainhov Jewelry ”Jeve”
  hovawart uros (2002 – 2014)
 • FI TVA HK3 Kainhov Dacardi ”Daka”
  hovawart uros (1995-2008)

20 vuoden ajan harrastin ja kilpailin koirien kanssa useissa eri lajeissa. Kaksi ensimmäistä koiraani Daka ja Jeve ovat Suomen tottelevaisuusvalioita (FI TVA) ja kisanneet palveluskoiralajihakua (PK) voittajaluokassa koulutustunnuksen saaneena (HK3). Molemmilla koirilla on rotumestaruuksia sekä useita luokkasijoituksia PK-hausta ja tokosta (tottelevaisuuskoe) sekä myös yksi SM-hopea tokojoukkueen kanssa. Jeve ja Nex ovat suorittaneet nykyään kilpailuihin vaadittavan käyttäytymiskokeen (BH).

Koiraharrastukseni alkuvuosina koulutin itseni kortilliseksi PK-, toko- ja agilitykoulutus- ohjaajaksi sekä kaverin houkuttelemana hirvikoiratuomariksikin. Ensimmäisen koirani kanssa kuuluimme myös paikalliseen VaPePaan (Vapaaehtoinen pelastuspalvelu). Olen ollut kouluttamassa eri lajeja (PK, toko, agility jne.) yhdistyksien koulutuksissa ja leireillä. Toimin myös silloin tällöin kortillisena kehäsihteerinä näyttelyissä ja toko-kisoissa.

Viime vuosien aikana olen pitänyt useampia hajuerottelukoulutuksia työ- ja harrastuskoirakoille.

Home- ja syöpäkoira Nex

Muistoissa Kainhov Nexus, hovawart uros, v. 2010 – 2023

Nex teki pitkän ja upean 8 vuoden uran homekoiratyössä vuosina 2013 – 2021, ja oli tunnettu tarkkana homekoirana. Näiden kahdeksan työvuoden aikana Nex kävi tutkimassa 2000 erilaisessa kohteessa. Nex teki homekoiratöitä 11,5 vuotiaaksi, ja eli 13 vuotiaaksi.

Ennen hajuerottelukoulutuksen ja homekoiratyön alkua harrastimme Nexun kanssa tokoa ja PK-hakua. Tokossa kilpailimme 2-luokassa (AVO). Nämä lajit jäivät, sillä hajuerottelu-, home- ja syöpäkoirakoulutus oli todella intensiivistä. 

Nex tykkäsi todella paljon hajuerottelu- ja etsintätreeneistä. Nex oli aina innolla mukana, halukas etsimään ja ratkaisemaan ongelmia. Minun tehtäväkseni jäi miettiä erilaisia, vaihtelevia ja vaikeitakin treenejä, joissa vaadin Nexulta tarkkaa ja rauhallista toimintaa.

Home- ja syöpäkoira Bono

Wolfheart Strongbon, v. 2014 syntynyt sileäkarvainen kettuterrieri uros. 

Etsin Nexun työkaveriksi pientä työkoiraa, joka mahtuisi ahtaisiin paikkoihin, jota pystyisin tarvittaessa nostamaan ja kantamaan esimerkiksi tikkaissa. Bono tuli meille 10 kuukauden ikäisenä ja siitä lähtien Bonolle on opetettu hajuerottelutaitoja niin homeelle ja syövän hajulle.

Vuoden 2015 syksystä lähtien Bono on ollut mukana Nexun kanssa asiakaskohteissa home- ja kosteusvaurioetsinnöissä. Bono on käynyt jo 2000 kohteessa ja tekee tutkitusti tarkkaa etsintätyötä.

Homekoira Tähti

Tähti, v. 2018 syntynyt paimenkoiramix uros.

Tähdellä on ollut isot saappaat täytettävänä tulla jatkamaan Nexun tilalle, kun Nex siirtyi viettämään eläkepäiviä. Tähti on täyttänyt toiveet ja odotukset täysin, ja tekee hyvin samantyylisesti töitä kuin Nex. Tähti työskentelee rauhallisesti, tekee tarkkaa työtä, kestää hyvin häiriöitä ja kulkee hyvin erilaisilla alustoilla. 

Tähti aloitti homekoiratyöt toukokuussa 2020 ollen mukana asiakaskohteissa Nexun ja Bonon kanssa. Tähdelle onkin kertynyt jo useita satoja erilaisia kohteita ja tekee tutkitusti hyvää työtä.

 

Tähti

Lue lisää homekoirien kouluttamisesta ja hajuerottelusta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous homekoiratutkimukselle!

Soita 040 724 4722