Meistä

Niina

Olen Niina Siljander. Koulutukseltani olen laborantti ja olen työskennellyt laadunvarmistus- ja tuotekehityslaboranttina 12 vuotta. Erityisesti työskentely mikrobiologian puolella on ollut minulle mieleistä. Kemian opiskelu ja vuosien työskentely homeiden ja bakteerien kanssa on antanut hyvän tuen homekoiratyölle sekä kiinnostuksen sisäilmaongelmien ja home- ja kosteusvaurioiden lisäopiskeluun. Olen myös itse altistunut työpaikallani, joten minulla on myös omakohtaista kokemusta aiheesta. Tällä hetkellä teen päätoimisesti koira-avusteisia homekartoituksia koiriemme Nexun ja Bonon kanssa.

homekartoitus espoo

Koirataustani

 • Paimenkoiramix “Tähti” (synt.2018)
  – Homekoira
 • Sileäkarvainen kettuterrieri ”Bono” Wolfheart Strongbon  (synt. 2014) 
  – Home- ja syöpäkoira 
 • Hovawart uros ”Nex” BH Kainhov Nexus (synt. 2010)
  – Home- ja syöpäkoira 
 • Hovawart uros ”Jeve” – FI TVA HK3 BH Kainhov Jewelry (2002 – 2014)
 • Hovawart uros ”Daka” – FI TVA HK3 Kainhov Dacardi  (1995-2008)

Kohta 20 vuotta olen harrastanut ja kilpaillut koirien kanssa useissa eri lajeissa. Kaksi ensimmäistä koiraani Daka ja Jeve ovat Suomen tottelevaisuusvalioita (FI TVA) ja kisanneet palveluskoiralajihakua (PK) voittajaluokassa koulutustunnuksen saaneena (HK3). Molemmilla koirilla on rotumestaruuksia sekä useita luokkasijoituksia PK-hausta ja tokosta (tottelevaisuuskoe) sekä myös yksi SM-hopea tokojoukkueen kanssa. Jeve ja Nex ovat suorittaneet nykyään kilpailuihin vaadittavan käyttäytymiskokeen (BH).)

Koiraharrastukseni alkuvuosina koulutin itseni kortilliseksi PK-, toko- ja agilitykoulutus- ohjaajaksi sekä kaverin houkuttelemana hirvikoiratuomariksikin. Ensimmäisen koirani kanssa kuuluimme myös paikalliseen VaPePaan (Vapaaehtoinen pelastuspalvelu). Olen ollut kouluttamassa eri lajeja (PK, toko, agility jne.) yhdistyksien koulutuksissa ja leireillä. Toimin myös silloin tällöin kortillisena kehäsihteerinä näyttelyissä ja toko-kisoissa.

Parin viime vuoden aikana olen pitänyt useampia hajuerottelukoulutuksia mm. Tuusulan kennelkerhon jäsenille ja Wise Nose -yhdistyksessämme.-

Home- ja syöpäkoira Nex

Kainhov Nexus on 2010 syntynyt hovawart uros. Nex on tehnyt vuodesta 2013 homekoiratyötä. Ennen hajuerottelukoulutuksen alkua harrastimme Nexun kanssa tokoa ja PK-hakua. Tokossa olemme kilpailleet 2-luokassa (AVO). Muut lajit ovat olleet nyt tauolla, sillä hajuerottelu-, home- ja syöpäkoirakoulutus on ollut todella intensiivistä. 

Pidämme molemmat Nexun kanssa hajuerottelu- ja etsintätreeneistä. Nex on aina innolla mukana, halukas etsimään ja ratkaisemaan ongelmia. Minun tehtäväkseni jää miettiä erilaisia ja vaihtelevia treenejä, joissa vaadin Nexulta tarkkaa ja rauhallista toimintaa.

Home- ja syöpäkoira Bono

Wolfheart Strongbon on 2014 syntynyt sileäkarvainen kettuterrieri uros. Etsin itselleni pientä työkoiraa, joka mahtuisi ahtaisiin paikkoihin, jota pystyisin tarvittaessa nostamaan ja kantamaan esimerkiksi tikkaissa. Bono tuli meille 10 kuukauden ikäisenä ja siitä lähtien Bonolle on opetettu hajuerottelutaitoja niin homeelle kuin syövän hajullekin.

Vuoden 2015 syksystä lähtien Bono on ollut mukana Nexun kanssa asiakaskohteissa home- ja kosteusvaurioetsinnöissä. Bono on käynyt jo useissa sadoissa kohteissa ja tekee tutkitusti tarkkaa etsintätyötä.

Homekoira Tähti

Tähti on 2018 syntynyt paimenkoiramix uros. Tähti on ollut toukokuusta 2020 mukana asiakaskohteissa Nexun ja Bonon kanssa. Tähti työskentelee rauhallisesti, tekee tarkkaa työtä ja kestää hyvin häiriöitä. Tähdellä onkin isot saappaat täytettävänä tulla Nexun tilalle, kun Nex siirtyy viettämään eläkepäiviä.


Lue lisää homekoirien kouluttamisesta ja hajuerottelusta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous homekoiratutkimukselle!