Homekoiratutkimukset

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla

Kysy tarjous myös muualle Suomeen!

Tarkkavainuista home-etsintää pintoja rikkomatta

Homeongelman kartoitus homekoiran avulla

Oikein koulutetun homekoiran käyttö on tällä hetkellä ainoa tapa saada tietoon homeen olemassaolo, pintoja rikkomatta. Homeen löytämiseksi ei ole vielä keksitty laitetta, mutta kohteessa voidaan tehdä kosteus-, ilmatila- ja lämpötilamittauksia sekä erilaisia sisäilmatutkimuksia (mm. VOC). Nämä eivät aina kuitenkaan välttämättä kerro homeen olemassaolosta. Homekoira haistaa sellaisetkin homekasvustot, joita ihminen ei voi nähdä tai haistaa. Homekoira haistaa myös kuolleen ja kuivuneen homekasvuston, jonka tiedetään tutkitusti voivan aiheuttaa erilaisia oireita.

Ota yhteyttä ja tilaa homekoiratutkimus!

Homekoira

Hometutkimukset kotiin, työpaikalle ja julkisiin tiloihin

Home-etsivä suorittaa hometutkimuksia erilaisiin kohteisiin asuinhuoneistoista julkisiin tiloihin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla. Tutkimuskohteemme vaihtelevat linja-autoista 4000 m2:n tiloihin. Olemme tutkineet yksityiskotien lisäksi muun muassa kouluja, erilaisia työtiloja ja laboratorioita, terveyskeskuksia, vanhainkoteja, kukkakauppoja, ravintoloita, hotelleja ja huoltoasemia.

homekoira

Epäiletkö homevauriota?

Kosteus- ja mikrobiongelmakohteissa asukkailla esiintyy usein pitkään jatkuvaa oireilua, kuten esimerkiksi yskää, kurkun ärsytystä, nuhaa, päänsärkyä, poskiontelotulehduksia, korvien tukkoisuuta, silmäoireita ja nivelkipuja sekä kuumeilua. Myös epämääräiset hajut, kuten “mummolan haju” tai “vanhan talon haju”, tunkkaisuus sekä kemikaalimainen haju huoneistossa voivat olla merkki kosteus-/homevauriosta.

Lue lisää kosteusvauriomikrobeista ja kosteusvauriossa kasvavista homelajeista.

homekoiratutkimus

Homekoiratutkimus remontin yhteydessä

Suunnitteletko kotiisi remonttia? Samalla kun suunnitellaan asunnon remontoimista, on järkevää selvittää myös mahdolliset homevauriot ja niiden laajuus. Esimerkiksi korjaamaton tai puutteellisesti remontoitu vesivahinko voi aiheuttaa myöhemmin rakenteiden homehtumista. Parhaimmat tulokset homekoirien käytöstä remonttikohteissa saadaan, kun tutkimus tehdään ennen remonttia ja homekoiratutkimus uusitaan vielä ennen pintojen takaisin asentamista.

homekoira löytää

Homekoiratutkimus asuntokaupan yhteydessä

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa? Ostettavan tai myytävän kiinteistön homekuntotarkastus on kaupan molempien osapuolien eduksi. Parhaimmat tulokset saadaan koiran ja osaavan sisäilma- ja rakennetutkijan yhteistyöstä. Ensin suoritetaan homekoiratutkimus, jonka jälkeen kuntotarkastaja tarkastaa mahdolliset ilmaisukohdat ja selvittää talon riskirakenteet.

Home-etsivä on homekoiratutkimuksiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa luotettavia homekartoituksia Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä muualla Uudellamaalla. Home-etsivä on toiminut homekoirayrittäjänä jo vuodesta 2013, ja erilaisia tutkimuskohteita on kertynyt yli 1000.

Videolla homekoira Nex ilmaisee huoneen kulmaa ja seinää aidossa home-etsintätilanteessa. Asunnosta löydettiin jatkotutkimusten jälkeen pahoja kosteusvauriokohtia.

Tutustu hinnastoomme