Homekoiratutkimukset

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla

Kysy tarjous myös muualle Suomeen!

Home-etsivän homekira työssä
Home-etsivän homekoira Tähti työssä

TUTKITUSTI TARKKAA home-etsintää 

Homeongelman kartoitus erikoiskoulutetun homekoiran avulla

Oikein koulutetun homekoiran käyttö on tällä hetkellä ainoa tapa saada tietoon homeen olemassaolo, pintoja rikkomatta.

Homeen löytämiseksi ei ole vielä keksitty laitetta, mutta kohteessa voidaan tehdä kosteus-, ilmatila- ja lämpötilamittauksia sekä erilaisia sisäilmatutkimuksia (mm. VOC). Nämä eivät kuitenkaan välttämättä kerro homeen olemassaolosta.

Homekoira haistaa sellaisetkin homekasvustot, joita ihminen ei voi nähdä tai haistaa. Homekoira haistaa myös kuolleen ja kuivuneen homekasvuston, jonka tiedetään tutkitusti voivan aiheuttaa erilaisia oireita.

Ota yhteyttä ja tilaa homekoiratutkimus!

Homekoira

Hometutkimukset kotiin, työpaikalle ja julkisiin tiloihin

Home-etsivä suorittaa hometutkimuksia erilaisiin kohteisiin asuinhuoneistoista julkisiin tiloihin pääosin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla. Tutkimuskohteemme ovat vaihdelleet linja-autoista – isoihin 13 000 m2:n tiloihin. Olemme tutkineet yksityiskotien lisäksi muun muassa kouluja, erilaisia työtiloja ja laboratorioita, terveyskeskuksia, vanhainkoteja, kukkakauppoja, ravintoloita, hotelleja ja huoltoasemia.

homekoira

Epäiletkö homevauriota?

Kosteus- ja mikrobiongelmakohteissa asukkailla esiintyy usein pitkään jatkuvaa oireilua, kuten esimerkiksi yskää, kurkun ärsytystä, nuhaa, päänsärkyä, poskiontelotulehduksia, korvien tukkoisuuta, silmäoireita ja nivelkipuja sekä kuumeilua. Myös epämääräiset hajut, kuten “mummolan haju” tai “vanhan talon haju”, tunkkaisuus sekä kemikaalimainen haju huoneistossa voivat olla merkki kosteus-/homevauriosta.

Lue lisää kosteusvauriomikrobeista ja kosteusvauriossa kasvavista homelajeista.

homekoiratutkimus

Homekoiratutkimus remontin yhteydessä

Suunnitteletko kotiisi remonttia? Samalla kun suunnitellaan asunnon remontoimista, on järkevää selvittää myös mahdolliset homevauriot ja niiden laajuus remontin onnistumiseksi. Esimerkiksi korjaamaton tai puutteellisesti remontoitu vesivahinko voi aiheuttaa myöhemmin rakenteiden homehtumista. Parhaimmat tulokset homekoirien käytöstä remonttikohteissa saadaan, kun tutkimus tehdään ennen remonttia ja homekoiratutkimus uusitaan vielä ennen pintojen takaisin asentamista.

homekoira löytää

Homekoiratutkimus asuntokaupan yhteydessä

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa? Ostettavan tai myytävän kiinteistön homekuntotarkastus on kaupan molempien osapuolien eduksi. Parhaimmat tulokset saadaan koiran ja osaavan sisäilma- ja rakennetutkijan yhteistyöstä. Ensin suoritetaan homekoiratutkimus, jonka jälkeen kuntotarkastaja tarkastaa mahdolliset ilmaisukohdat ja selvittää talon riskirakenteet.

Home-etsivän ensimmäinen yritysesittelyvideo vuodelta 2015. Olimme Nexun kanssa Arin ja Kirsin remppavinkit ohjelmassa.

Tutustu hinnastoomme

Soita 040 724 4722