Homekoira - Home-etsivä logo

Luotettavat Home-etsivät palveluksessasi

Ennen yrityksen perustamista olin jo pitkään miettinyt, voisinko hyödyntää pitkäaikaista harrastustani ja kokemustani koirieni kanssa tehdäkseni työtä, josta olisi ihmisille apua. Ajatus homekoiran kouluttamisesta kiehtoi, sillä se tarjosi kiinnostavan mahdollisuuden yhdistää laborantin ja mikrobiologian ammattini, vankan ammattitaitoni, työkokemukseni ja koiraharrastukseni. Vuonna 2012 elämäntilanne mahdollisti kouluttautumisen ja hain Länsirannikon koulutus Oy WinNovan hajukoirakoulutukseen. Loppuvuodesta 2012 kävimme Kullaan metsäopistolla haastattelussa ja pääsykokeessa. Pääsimme koulutukseen, ja tammikuussa 2013 aloitimme Nexun kanssa kuusi kuukautta kestävän hajuerottelukoulutuksen. Kesäkuussa 2013 Nexusta valmistui homekoira ja minusta homekoira- ja hajuerotteluohjaaja.

Niina

Olen Niina Siljander. Koulutukseltani olen laborantti ja olen työskennellyt laadunvarmistus- ja tuotekehityslaboranttina 12 vuotta. Erityisesti työskentely mikrobiologian puolella on ollut minulle mieleistä. Kemian opiskelu ja vuosien työskentely homeiden ja bakteerien kanssa on antanut hyvän tuen homekoiratyölle, sekä kiinnostuksen sisäilmaongelmien ja home- ja kosteusvaurioiden lisäopiskeluun. Olen myös itse altistunut työpaikallani, joten omakohtaista kokemusta asiaan löytyy myös. Tällä hetkellä teen päätoimisesti koira-avusteisia homekartoituksia koiriemme Nexun ja Bonon kanssa.

KOIRATAUSTASTANI

  • Paimenkoiramix “Tähti” – Tuleva homekoira (2018-)
  • Sileäkarvainen kettuterrieri ”Bono” – Home- ja syöpäkoira Wolfheart Strongbon (2014-)
  • Hovawart uros ”Nex” – Home- ja syöpäkoira BH Kainhov Nexus (2010-)
  • Hovawart uros ”Jeve” –  FI TVA HK3 BH Kainhov Jewelry (2002-2014)
  • Hovawart uros ”Daka” –  FI TVA HK3 Kainhov Dacardi (1995-2008)

Kohta 20 vuotta olen harrastanut ja kilpaillut koirien kanssa useissa eri lajeissa. Kaksi ensimmäistä koiraani Daka ja Jeve ovat Suomen tottelevaisuusvalioita (FI TVA) ja kisanneet palveluskoiralaji (PK) hakua voittajaluokassa koulutustunnuksen saaneena (HK3). Molemmilla koirilla on rotumestaruuksia sekä useita luokkasijoituksia PK hausta ja tokosta (tottelevaisuuskoe), sekä myös yksi SM -hopea tokojoukkueen kanssa. Jeve ja Nex ovat suorittaneet nykyään kilpailuihin vaadittavan käyttäytymiskokeen (BH).

Koiraharrastukseni alkuvuosina koulutin itseni kortilliseksi PK-, toko- ja agilitykoulutus- ohjaajaksi sekä kaverin houkuttelemana hirvikoiratuomariksikin. Ensimmäisen koirani kanssa kuuluimme myös paikalliseen VaPePaan (Vapaaehtoinen pelastuspalvelu). Olen ollut kouluttamassa eri lajeja (PK, toko, agility…) yhdistyksien koulutuksissa ja leireillä. Toimin myös silloin tällöin kortillisena kehäsihteerinä näyttelyissä ja toko -kisoissa.

Parin viime vuoden aikana olen pitänyt useampia hajuerottelukoulutuksia mm. Tuusulan kennelkerhon jäsenille ja Wise Nose -yhdistyksessämme.

Nex

Home- ja syöpäkoira Nex

Kainhov Nexus on 2010 syntynyt hovawart uros. Nex on tehnyt vuodesta 2013 homekoiratyötä. Ennen hajuerottelukoulutuksen alkua harrastimme Nexun kanssa tokoa ja PK hakua. Tokossa olemme kilpailleet 2 -luokassa (AVO). Muut lajit ovat olleet nyt tauolla, sillä hajuerottelu- , home- ja syöpäkoirakoulutus on ollut todella intenssiivistä, ja olen panostanut kaiken lapsen ja perheen kanssa jäävän aikani siihen.

Pidämme molemmat Nexun kanssa hajuerottelu- ja etsintätreeneistä. Nex on aina innolla mukana, halukas etsimään ja ratkaisemaan ongelmia. Minun tehtäväkseni jää miettiä erilaisia ja vaihtelevia treenejä, joissa vaadin Nexulta tarkkaa ja rauhallista toimintaa.

Bono

Home- ja syöpäkoira Bono

Wolfheart Strongbon on 2014 syntynyt Sileäkarvainen kettuterrieri uros. Etsin itselleni pientä työkoiraa, joka mahtuisi ahtaisiin paikkoihin, jota pystyisin tarvittaessa nostamaan ja kantamaan esim. tikkaissa.  Bono tuli meille 10 kuukauden ikäisenä ja siitä lähtien Bonolle on opetettu hajuerottelutaitoja niin homeelle kuin syövän hajulle.

Vuoden 2015 syksystä Bono on ollut mukana Nexun kanssa asiakaskohteissa home- ja kosteusvaurioetsinnöissä, ja onkin tehnyt jo hyvin etsintöjä ja löytöjä.

Tähti

Tähti, koulutuksessa oleva homekoira

Tähti on 2018 syntynyt paimenkoiramix uros. Tähdellä on isot saappaat edessä astua jossain vaiheessa Nexun tilalle, Nexun siirtyessä eläkepäiviä viettämään.

Kuvia

Nex voitti tokossa AVO -luokan

Jeve ja Nex (v. 2011)

Perheen kanssa vaeltamassa (v. 2012)

Jeve, Niina ja Nex (v. 2014)

Daka

Daka ja Jeve vuonna 2005